8 februar 2012

Bli med på Washingtonseminaret 2012

Det tradisjonsrike Washingtonseminaret er nå åpnet for påmelding. Vi drar til USA torsdag 1. november, er til stede under selve presidentvalget tirsdag 6. november og reiser hjem torsdag 8. november.
Bli med på Washingtonseminaret 2012
I år får du sjansen til å følge valgkampinnspurten på nært hold i den spennende vippestaten Virginia, i tillegg til å møte hardkokte kampanjemakere, taleskrivere, PR- og pressefolk i Washington, D.C.


Washingtonseminaret har blitt arrangert siden år 2000. Seminarleder er Kjell Terje Ringdal, og medarrangører er John-Ragnar Aarset i Gambit Hill+Knowlton Strategies og Tor Bang fra Handelshøyskolen BI. Norges fremste journalister, politikere og kommunikasjonsfolk har i løpet av disse årene lært mer om hvordan politikk blir til og hvordan den ”selges” i USA. I verdens hovedstad kan du følge med både foran og bak kulissene i det politiske spillet. I år kan det bli din tur.


Vi er der på valgnatten
2012-seminaret blir et spesielt seminar, da vi skal være i USA midt under innspurten av presidentvalgkampen og oppleve hvorvidt president Obama makter å bli gjenvalgt. Vi er til stede når vinneren kåres og taperen erkjenner nederlaget. Vi kan love emosjonelle utladninger på heftige
valgvaker.


En nyvinning i år er at vi starter seminaret med to dager i Virginia, for å være ute i felten og følge valgkampen på nært hold.


Hvorfor Virginia?
Virginia, med hovedstaden Richmond, ligger i kort avstand fra Washington, D.C., samtidig som staten er en utpreget sørstat. Virginia har en politisk og kulturell situasjon som er svært ulik D.C. Et opphold her vil gi oss en helt annen stemning og forståelse av hvordan valgkampen arter seg på grasrota, enn det vi får i D.C.


Republikanerne har vunnet ni av de ti siste valgene i Virginia. I 2008 gikk seieren til president Obama, som vant med 52,7 % av stemmene. Republikanerne har godt tak på distriktene og de mindre byene i Virginia, mens demokratene har overtaket i det innflytelsesrike forstadsbeltet utenfor D.C.


Åtte amerikanske presidenter ble født i Virginia, flere enn i noen annen stat. Staten er ganske landlig i sørlige og sentrale deler og har USAs mest velstående forsteder langs elven Potomac, i statens nordgrense. Richmond var hovedstad i CSA, Confederate States of America, fra april 1861 til april 1865.


Fremtredende eksperter i D.C.
Etter å ha fulgt valgkamparbeid på nært hold i Virginia, drar vi med vår kampanjebuss til D.C. Her vil vi møte sentrale personer på innsiden av politiske prosesser, taleskrivere, kampanjemakere, reklamefolk, strateger, rådgivere og akademikere.


Dette oppleves i en av verdens vakreste byer med naturperler, klassisk arkitektur, museer i verdensklasse og et frodig natteliv.


For mer informasjon og påmelding, gå inn på www.washingtonseminaret.no