21 mai 2013

Bli med på Washingtonseminaret 2013

Det tradisjonsrike Washingtonseminaret er nå åpnet for påmelding. Vi drar til Washington D.C. fredag 1. november, og reiser så til New York City før hjemreise fredag 8. november.
Bli med på Washingtonseminaret 2013
På årets Washingtonseminar skal vi se spesielt nøye på krisekommunikasjon, taleskriving og storytelling. Siden 2000 har Washingtonseminaret vist norske politikere, journalister og kommunikasjonsfolk verdens hovedstad. I år er det kanskje din tur?


Taleskriving, storytelling og krisekommunikasjon
På ett område er det kort vei mellom det klassiske Hellas og USA: taleskriving. Amerikansk politikk er preget av klassisk kunnskap om retorikk og formidling. Vi møter de beste av de beste, som kan fortelle oss om hvordan store taler ble til – og hvordan ord brukes effektivt for å selge politikk og strategier. Hva sier du om å møte mannen som satt i Det Ovale Rom da Tear down this wall-talen ble bestilt av Ronald Reagan? Eller møte han som fikk beskjed om å lage en tale som skulle henvende seg til ”The Axis of Evil”?


Eller Vinca LaFleur som skulle finne de rette ord da Bill Clinton sjokkerte en verden med sitt forhold til praktikanten Monica Lewinsky…


De siste årene har vi merket økt etterspørsel etter krisekommunikasjon og ingen har mer erfaring med å takle store kriser enn amerikanerne. Hvordan opptrer politikere, journalister og kommunikasjonssjefene når alt går galt? Og hvordan ta seg ut av krisen? Vi møter strategene og praktikerne som kan fortelle om krisekommunikasjon – og storytelling.


Det siste ble et viktig element i Obamas valgseier sist høst. Hvordan fortelle en historie, ble kunnskap som den enkelte frivillige fikk lære seg. Nå skal vi lære det også.


Kan et splittet USA vise globalt lederskap?
President Obama vant valget, men USA sitter igjen med et mer splittet politisk landskap enn noen gang. Republikanerne kontrollerer kongressen, og viljen til å finne løsninger på tvers av partigrensene er liten. Samtidig er USAs statsfinanser (nesten) ute av kontroll i en tid hvor Syria og Midtøsten er trukket inn i en langvarig krise, Kina har innledet et våpenkappløp i Asia mens Iran og Nord-Korea truer med atomvåpen. Har USA politisk makt og økonomisk styrke til å vise lederskap i verden – og hva slags rolle ønsker amerikanerne at landet tar i global politikk?


I mellomvalgsår får vi tilgang til de mest attraktive ekspertene på amerikansk politikk. Deltagerne kommer hjem med en unik forståelse av hvor Amerika er på vei og hvordan Obama og republikanerne vil styre verdens mektigste land de neste årene.


I år skal vi også innom kanskje verdens kuleste by – New York City.  Vi skal lære om massekommunikasjonen, vi skal møte verdens mektigste avis, The New York Times, se de politiske reklamefilmene, vi skal høre mer om avisdøden, den digitale revolusjonen – og vi skal få et deilig jafs av The Big Apple.


Siden 2000 har Washingtonseminaret vist norske politikere, journalister og kommunikasjonsfolk verdens hovedstad. Gjennom disse årene har flere av Norges fremste journalister, politikere, kommunikasjonsrådgivere, næringslivs- og organisasjonsfolk fått erfare hvordan politikk blir til og hvordan den ”selges” i USA. I Washington går vi bak kulissene i det politiske spillet og møter mennesker på innsiden av verdens mektigste by.


For mer informasjon og påmelding, gå inn på www.washingtonseminaret.no


 

Kontakt :

Jan Ottesen
Leder avdeling for selskaps- og samfunnskommunikasjon

Tlf: +47 22 04 82 00 / +47 90 09 10 37
E-post: jan.ottesen@hkstrategies.com