29 februar 2016

Gambit H+K girer om med Henrik Halvorsen ved roret

Henrik Halvorsen tiltrer 1. mars som ny administrerende direktør i Gambit. Styreleder Lars Erik Grønntun lover høyere fart og tettere samarbeid med det internasjonale nettverket. 
Gambit H+K girer om med Henrik Halvorsen ved roret
Halvorsen tar over etter Gaute Engbakk (41), som har ledet byrået siden oktober 2014.


– Gaute har gitt viktige bidrag til nødvendige endringer i Gambit H+K den tiden han har vært hos oss. Jeg vil takke Gaute for at han tok ansvaret i en viktig periode. Nå er vi klare til å gire om og øke farten i utviklingen av selskapet - og ikke minst klare å ta ut effekten av det internasjonale nettverket på en bedre måte, sier Lars Erik Grønntun, styreleder i Gambit H+K og leder for Europa, Midt-Østen og Afrika (EMEA) i Hill+Knowlton Strategies.


Styrker internasjonalisering
Gambit H+K har den siste tiden vunnet flere prestisjetunge nye kunder, sist i rekken er Innovasjon Norge, og foreløpige tall viser at Gambit H+K i 2015 vil levere et overskudd etter å ha hatt et negativt resultat i 2014.
 
- Jeg ser veldig frem til å ta ledertrøya i Gambit H+K. Fokus for hele teamet nå blir kunder, kunder, kunder – samt å styrke det gode og løsningsorienterte «Gambit-DNA-et».  Som i alle menneskeorienterte selskaper er teamet det viktigste og folkene våre må oppleve at de lærer mye, og har det moro på jobben. Vi skal også ta inn noen nye profiler de neste månedene for å løfte de viktigste satsningene et par hakk til, sier Halvorsen.


Halvorsen settes inn fra Europa-ledelsen
Halvorsen kjenner Gambit H+K svært godt etter å ha vært med på å bygge opp og lede deler av selskapet siden oppstarten. Fra 2011 har han sittet i Europa-ledelsen, og de siste årene har han hatt ansvaret for å følge opp Hill+Knowlton Strategies’ kontorer i Norden, Øst-Europa og Tyskland. Han har i perioder vært satt inn som administrerende direktør for byråets kontorer i Sverige, Danmark og Polen i viktige omstillingsprosjekter der. Nå reduseres andelen arbeid i Europa til fordel for å lede Gambit H+K i en periode fremover. Halvorsen har hele tiden jobbet med en vid kundekrets og ser frem til å dedikere enda mer tid til kundearbeid.


Faktaboks: Gambit H+K i 2015
  • Leverer rundt 4 millioner kroner i overskudd for 2015 (endelig resultat avhenger av internallokeringer i gruppen).
  • Har ansatt flere sterke rådgivere siste halvår, blant annet Kristian Norheim, Tom Bøe, Arne Furumo, Jørgen Christiansen, samt flere tilknyttede frilansere.
  • Vunnet flere prestisjetunge kunder, sist i rekken er Innovasjon Norge.
  • Gambit H+K AS er eiet av WPP-gruppen og det globale kommunikasjonsbyrået Hill+Knowlton Strategies.
  • Den største regionen i selskapet er EMEA, som ledes fra Oslo.


Faktaboks: Henrik Halvorsen
  • Seniorrådgiver.
  • Har ledet avdelingen for markedskommunikasjon og selskapskommunikasjon og var tidligere medeier i Gambit. Har også siden 2011 vært Senior Vice President, Operations i Hill+Knowlton Strategies’ EMEA-region, og hatt spesielt ansvar for å følge opp selskapets byråer i øst- og nord-Europa.
  • Har i perioder vært satt inn som administrerende direktør for Hill+Knowlton Strategies i Sverige, Danmark og Polen.
  • Er styreleder for Hill+Knowlton Strategies i Sverige, Danmark og Polen og vil fra 1. mars fungere som ny administrerende direktør i Gambit H+K i Norge. Vil der rapportere direkte til Lars Erik Grønntun, som leder EMEA-regionen med 43 operasjoner i 35 land.

Kontakt :

Henrik Halvorsen
CEO Gambit H+K, Senior Vice President Operations, H+K Strategies EMEA, Seniorrådgiver

Tlf: +47 22 04 82 00 / +47 90 15 83 85
E-post: henrik.halvorsen@hkstrategies.com
Lars Erik Grønntun
Chairman & CEO H+K Strategies EMEA, gründer og arbeidende styreleder Gambit H+K

Tlf: +47 22 04 82 00
E-post: larserik.gronntun@hkstrategies.com