3 februar 2015

Gambit blir Ferd Sosiale Entreprenørers nye probonopartner

Gambit H+K Strategies undertegnet denne uken en avtale med Ferd Sosiale Entreprenører som skal gi porteføljebedriftene ProBonohjelp gjennom å bruke kommunikasjon som et strategisk verktøy.
Gambit blir Ferd Sosiale Entreprenørers nye probonopartner
Fra venstre; Hilde Haugen Kallevig, Gambit, Johan H.Andresen Ferd, Katinka Greve Leiner, Ferd og Gaute Engbakk, Gambit.


Samarbeidet ble i dag introdusert av eier og styreleder i Ferd Johan H. Andresen og Katinka Greve Leiner, direktør for Ferd Sosiale Entreprenører i et lunsjmøte hos Gambit hvor Gambits ansatte ble introdusert til Ferds tanker bak investeringen i sosialt entreprenørskap.
Vi er veldig stolte og glade for at Gambit har fått muligheten til å bistå Ferd Sosiale Entreprenører med kompetansebasert verdiskaping, sier administrerende direktør i Gambit Gaute Engbakk.
Han sier videre at det er flere grunner til at vi tror et slikt samarbeid kan være gjensidig meningsfylt og verdiskapende.
Våre fire verdier er; etterrettelig, modig, samarbeidsvillig og mangfoldig. Dette stemmer godt med det arbeidet porteføljebedriftene i FSE gjør – og ikke minst det FSE selv står for.


Arbeid som gir varig effekt
Johan H. Andresen og Ferd har i tillegg til sin kommersielle virksomhet satset på å støtte sosiale entreprenører som reflekterer deres visjon om å skape varige verdier og sette tydelige spor. De bruker sin kapital kombinert med kunnskap og erfaring om forretningsutvikling, til å gi økt resultatoppnåelse og raskere utvikling av selskapet.
Vi er stolte av å ha fått med Gambit på laget, sier Katinka Greve Leiner, Direktør i Ferd Sosiale Entreprenører. De har lang erfaring og regnes som et av de ledende kommunikasjonsselskapene i Norge. Dette gir porteføljeselskapene en støtte som vil bidra til å tydeliggjøre sine sosiale resultater og verdiene de skaper for samfunnet.
Som rådgivere jobber vi for å bistå våre kunder i å ta i bruk kommunikasjon som et strategisk verktøy. Samarbeidet med FSE gir våre ansatte muligheten til å vise hvordan godt strategisk kommunikasjonsarbeid knyttet opp mot forretningsmål kan gi konkrete resultater på bunnlinjen, både økonomisk og med samfunnseffekt. Denne siste dimensjonen vil være god erfaring for våre folk. Vi ser frem til godt og aktivt samarbeide som har felles verdiskaping som utgangspunkt, sier Engbakk.
Interesserte ansatte hos Gambit vil få muligheten til å søke på vervet som kundekontakt for et av de utvalgte selskapene i Ferds portefølje. Gambit vil bistå både strategisk og operativt med kommunikasjon som kan brukes effektivt for å skape vekst og lønnsomhet.


Litt om Gambit
  • Gambit Hill + Knowlton Strategies er et av Norges ledende konsulentvirksomhet innen kommunikasjon.
  • Selskapet ble grunnlagt av bla. Lars Erik Grønntun, som nå er Chairman & CEO H+K Strategies EMEA, gründer og arbeidende styreleder Gambit H+K
  • Gambit ble i 2002 kjøpt av det internasjonale kommunikasjonsselskapet WPP og innlemmet i Hill and Knowlton Strategies
  • Gambit er basert i Oslo og Stavanger og har rundt 70 medarbeidere
  • Gambits administrerende direktør er Gaute Engbakk
  • Vi jobber med selskaper i alle bransjer fra Statoil og DNV GL til McDonalds og PepsiCo.


Sosialt Entreprenørskap
En sosial entreprenør er en person som bevisst tar tak i et bestemt samfunnsproblem og etablerer en ny løsning. De drives av det å skape sosiale resultater, og er opptatt av å organisere aktiviteten rundt løsningen sin på en måte som gir levedyktighet for løsningen på lang sikt.
Ferd har for sin del sagt at vi i tillegg leter etter sosiale entreprenører med en forretningsmodell som på sikt kan gi et økonomisk overskudd. Fordi vekst i de sosiale resultatene sikres best ved at selskapet øker sin aktivitet overfor barn og unge gjennom å bruke av sitt overskudd.