20 mai 2014

Hill+Knowlton Strategies slår sammen EMEA

Lars Erik Grønntun blir styreleder og administrerende direktør for regionen

I går kunngjorde Hill + Knowlton Strategies at regionene Europa og AMET (Midtøsten, Afrika og Tyrkia) slås sammen til én organisatorisk enhet – EMEA (Europe, Middle East & Africa), med umiddelbar virkning. Lars Erik Grønntun blir styreleder og administrerende direktør for regionen. Grønntun har bakgrunn som administrerende direktør i H + K Europa og styreleder i Norge.
Hill+Knowlton Strategies slår sammen EMEA
Ved å koble og samle den enorme EMEA -regionen i regi av Lars Erik vil vi dra nytte av den økte internasjonaliseringen innen handel og næringsliv ved å bli mer integrert, mer konkurransedyktige, og ved å bedre utnytte vår kompetanse fra hele nettverket - til fordel for våre kunder og ansatte, sier Jack Martin, global styreformann og administrerende direktør i Hill + Knowlton strategies.


Lars Eriks gründer-bakgrunn og ånd, hans evne til å drive gjennom nødvendig endring, så vel som hans lange periode med H + K gjør ham til den ideelle personen til å lede en meget spennende og voksende region i nettverket vårt.
 
Lars Erik Grønntun grunnla Gambit H+K i Norge i 1995 og forble konsernsjef frem til 2011. I løpet av hans tid som leder ble Gambit det største byrået i landet. I 2011 ble han medlem av H+Ks globale lederteam og ble president i H + Ks virksomhet i Benelux, Norden, Sentral-og Øst-Europa, og Russland og CIS. Før dette jobbet han med firmaets EMEA-Råd. Grønntun er en senior strategikonsulent innen bedriftskommunikasjon og samfunnskontakt, og er kundeansvarlig for noen av H+Ks fremste globale og europeiske kunder, inkludert Statoil.
 
Jeg er beæret over å ha blitt valgt til å lede EMEA-regionen i H+K Strategies, sier Grønntun.


For vårt selskap er denne regionen av vital betydning gitt sin størrelse, store geografiske representasjon og markedsmuligheter. Jeg mener at vår forståelse av lokale markeder kombinert med et internasjonalt tankesett og rekkevidde er en betydelig kombinasjon for kunder. Det er derfor svært inspirerende å lede satsningen i EMEA.
 
Grønntun vil rapportere til Jack Martin og fortsette som medlem av H+K Strategies' globale ledergruppe. Sconaid McGeachin forblir president for H+Ks virksomhet i Afrika, Midtøsten og Tyrkia, og vil rapportere til Grønntun.
 
Richard Millar er i dag utnevnt til global leder, Kreativ strategi for å drive kreative initiativ globalt. Richard fortsetter som administrerende direktør i H+K Storbritannia og rapporterer til Martin.