19 januar 2016

​La oss snakke byutvikling

Det står grønt på menyen når vi inviterer til lunsjseminar med byråd for byutvikling, Hanna Marcussen, torsdag 21. januar.
​La oss snakke byutvikling
Miljøpartiet De Grønne gjorde som kjent et brakvalg i 2015, og fikk med det byrådsmakt i Oslo.
Et av disse tilskuddene var Hanna Marcussen, som ble ny byråd for byutvikling. Mye har skjedd siden hun meldte seg inn i MDG i 2007, og hun er nå for alvor i søkelyset.  


Mange spørsmål står ubesvart
Innføringen av eiendomsskatt og bilfritt sentrum har vært blant de mest omdiskuterte sakene siden byrådserklæringen ble lagt fram, i tillegg til ny arkitekturpolitikk. Videre har debatten rundt byøkologisk kulturkvartal igjen blusset opp, etter at byrådet omsider besluttet å selge Hausmannsgate 28, 40 og 42, samt Brenneriveien, til det private utviklingsselskapet Urbanium.
Dette skapte reaksjoner, blant annet hos Kulturhuset Hausmania, som ble holdt utenfor prosessen.


Omlegging av biltrafikken i Torggata har også vært i fokus. Noen kaller grepene en struping av ferdselen i byen, mens andre har karakterisert omleggingen som svært vellykket. En ting er sikkert; dette er saker hvor det er mange meninger og sterke følelser i sving.


Få svarene på lunsjseminar
Hanna Marcussen har en stor jobb foran seg, og mange spørsmål står ubesvart. Christian Sørgjerd fra Aftenposten skrev forleden at: «Marcussen skal på kort tid få en stri strøm av plan- og reguleringssaker til å støtte opp under et storstilt grønt skifte.» Dette er ingen liten oppgave, og vil danne rammen for torsdagens lunsjseminar.


Hvor: Gambit H+K Fridtjof Nansens plass 4
Når: 21.januar kl. 12.00-13.00
 
Vel møtt!


 
 
 

Kontakt :

Jan Ottesen
Leder avdeling for selskaps- og samfunnskommunikasjon

Tlf: +47 22 04 82 00 / +47 90 09 10 37
E-post: jan.ottesen@hkstrategies.com