20 januar 2016

Vi inviterer til våt militærfrokost

Det blir bølgeskvulp, måkeskrik og båtprat når Kontreadmiral Lars Saunes besøker oss til frokost.

 
Vi inviterer til våt militærfrokost
Foto: Morten Opedal / Sjøforsvaret / Forsvaret


2016 vil bli et avgjørende år for forsvaret, ikke minst for marinen der blant annet nye ubåter står høyt på agendaen. Dette er også tema når sjefen for sjøforsvaret, Kontreadmiral Lars Saunes, diskuterer marinens framtid med frokostgjestene på årets første Gambit Defence Forum.


Et forsvar i endring
Norge står ovenfor en korsvei når det kommer til forsvaret. Dette fortalte forsvarssjef Haakon Bruun-Hansen da han åpnet Gambit Defence Forum i november og presenterte sitt fagmilitære råd. Hvilke prioriteringer vil våre folkevalgte ta og hva har det å si for evnen til å forsvare riket, var spørsmålet den gang.


Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide har langt på vei fortalt at hun ikke vil følge alle rådene til forsvarssjefen. Derfor er det vanskelig å si hvordan framtidens forsvar ser ut, men Generalinspektør for Hæren gjorde oss litt klokere da han besøkte Gambit Defence Forum i desember. Klokere blir vi også, når vi får muligheten til å stille Kontreadmiral Saunes spørsmål på fredag 22. januar, spørsmål som:
 
  • Hva står øverst på marinens ønskeliste?
  • Får vi nye U-båter i norske farvann, eller legges de på is?
  • Klarer vi å kontrollere fartøyene i Norge, over og under vann?
 
Gambit Defence Forum – En arena for forsvarshoder
På tampen av 2015 lanserte vi Gambit Defence Forum, en arena der personer med nese for forsvar og sikkerhet kan få faglig påfyll, gode samtaler og ikke minst smakfull frokost med nytraktet kaffe. Forumet har hatt temaer som Forsvarets vanskelige valg og Hva hæren trenger. Vi har fått mange gode svar, men ikke minst mange store spørsmål.


Hvis du og din organisasjon vil være med på å stille de viktige spørsmålene til de rette personene i forsvarssektoren kan du ta kontakt med vår egen Kristian Norheim.